Ons team

Wij zijn Claudia en Sandra Groeneveld. We zijn zussen en delen onze passie voor HR en coaching. Na vele jaren ervaring opgedaan te hebben, in diverse HR-rollen in organisaties, hebben we samen de stap gezet om ook andere organisaties te ondersteunen met onze HR-vakkennis en coachingsvaardigheden. We hebben onze eigen expertises en interesses. We versterken en vullen elkaar aan, daar waar nodig.

Over Sandra

Na het afronden van mijn Master Business Administration ben ik gestart als loopbaan en re-integratiecoach bij Randstad HRSolutions. Hier begeleide ik mensen met een kleine maar ook grote afstand tot de arbeidsmarkt, naar werk. Dit deed ik middels coaching, training, opdrachten. Na 2 jaar ben ik als HR adviseur gestart bij Sigmax. Hier heb ik veel werving en selectie gedaan van technisch personeel, ook hield ik mij bezig met de payroll, contracten, performance management en het maken van personeelshandboeken. Na 6 jaar heb ik een overstap gemaakt naar OVSoftware waar ik als HR Manager met name HR-beleid heb opgezet, voor de verschillende vestigingen in Nederland. De afgelopen 14 jaar heb ik een brede ervaring in het HR-werkveld mogen opdoen, zowel strategisch als operationeel.


Ik ben mensgericht en ervaar veel voldoening als ik bij kan dragen aan de ontwikkeling van mensen door middel van coaching. Denk aan individuele ontwikkelvraagstukken op zowel medewerker als managementniveau, begeleiding bij verzuim, of bemiddelaar zijn tussen medewerker en leidinggevende. Ik woon in een mooie groene wijk in Hengelo samen met mijn vriend, onze dochter en deeltijd met zijn twee kinderen. In mijn vrije tijd sport ik graag (Yoga en hardlopen) en besteed ik graag tijd aan familie en vrienden. Ik vind persoonlijke groei belangrijk en blijf ik mijzelf dan ook graag verder ontwikkelen op het gebied van HR en coaching.

Over Claudia

Na het afronden van mijn Master Business Administration ben ik als HR Manager aan de slag gegaan bij ROSEN in Oldenzaal. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen en benut om de HR-afdeling en het HR beleid van ‘scratch’ op te bouwen tot een grote professionele HR afdeling met internationale vertakkingen. Van het aanleggen van personeelsdossiers, opzetten van de payroll, inrichten e-hrm systeem, werving & selectie, implementatie van een evaluatiesysteem, bouwen van een functiehuis en de bijpassende salarisstructuur. Alle facetten binnen het HR-vlak kwamen voorbij. Dit heb ik 13 jaar met veel liefde en passie gedaan. Vervolgens heb ik de overstap als HR-Manager gemaakt naar ROSEN in Duitsland. Gedurende de periode in Duitsland, ben ik trotse moeder geworden van mijn dochter. Na 2 jaar in Duitsland te hebben gewerkt heb ik ervoor gekozen om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Naast nieuwe klanten, ben ik nog 2 jaar in deeltijd als zzp-er voor het hoofdkantoor van ROSEN in Zwitserland werkzaam geweest. Hier heb ik gewerkt aan de opbouw en uitrol van een Internationaal HR groepsbeleid.

Ik ben erg mensgericht en vind contacten met mensen belangrijk. Ik wil graag het beste uit mensen halen en mensen begeleiden in hun ontwikkeling- en of loopbaan is mijn passie. Daarom is het coachen van mensen een belangrijk onderdeel in mijn werk geworden. Ik woon samen met mijn man, dochter en (gedeeltelijk) de dochter van mijn man op het Roombeek in Enschede. Ik houd van een gezonde en gebalanceerde leefstijl en in mijn vrije tijd sport ik graag (yoga, hardlopen, mountainbiken). Ik kook graag en investeer mijn vrije tijd graag in mijn gezin, familie en vrienden. Ik blijf mezelf verder ontwikkelen door het volgen van diverse trainingen en cursussen op mijn vakgebied en als coach.